Extra service

In bijna iedere gemeente bestaat een aanbod gericht op valpreventie bij ouderen. Vanuit de apotheek kun je mensen hiernaar doorverwijzen.

Tip 1

Advies over een cursus valpreventie

In bijna iedere gemeente bestaat een aanbod gericht op valpreventie bij ouderen. Vanuit de apotheek kun je mensen hiernaar doorverwijzen.

Zoek eens op welke mogelijkheden er zijn in de buurt van de apotheek, zodat je hier goede informatie over kunt geven.

Wat zo’n valpreventiecursus kan opleveren, zie je in de volgende video.

Tip 2

Geef bewegingsoefeningen mee

Voor gerichte bewegingsoefeningen kun je de flyer ‘Hup in de benen’ meegeven. Deze bevat zeven kleine beweegtips om fit en vitaal te blijven. De tips gaan over de dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld de balans proberen te houden tijdens het tandenpoetsen.

Tip 3

Verwijs naar een loopgroep of start er een

Bewegen is goed voor ouderen. In de wijken zijn soms loop- of wandelgroepen, opgezet door het gezondheidscentrum, de huisartsen- of fysiotherapiepraktijk of vanuit een wijkcentrum. Je kunt hiernaar verwijzen. En is deze er nog niet, dan kun je misschien vanuit de apotheek een loopgroep opstarten!

Tip 4

Doe mee aan Valpreventieweek

Ieder jaar is de eerste week van oktober Valpreventieweek. Door mee te doen met de Valpreventieweek kun je ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met valpreventie. Via de website veiligheid.nl vind je informatie over de Valpreventieweek.