INLEIDING


Kernkwadranten

Muriëlle is rustig, bescheiden en evenwichtig. Ze staat niet graag op de voorgrond. Zelf vindt ze dat ze ‘heel gewoon’ is. Waar anderen bijzondere talenten hebben, doet zij gewoon wat ze moet doen. Het stelt niet zo veel voor. Maar anderen waarderen juist haar rust en zien haar als een belangrijke stabiele factor in het team.

Wel vinden ze dat ze wat vaker van zich mag laten horen. Ze vinden het vervelend als ze er soms na lange tijd achter komen dat er privézaken spelen waar zij niets van afweten. Ze zouden Muriëlle vaker willen steunen.

Muriëlle kan zich juist enorm ergeren aan collega’s die hun hele hebben en houwen op tafel gooien en vervolgens maar verwachten dat anderen de problemen die daardoor op het werk ontstaan, oplossen. Aan de andere kant is ze er ook wel een beetje jaloers op. Ze zou zelf ook wat vaker om hulp willen vragen, maar vindt dat heel lastig.

Kernkwaliteiten

Geen enkel mens is hetzelfde. Ieder mens heeft eigenschappen die hem uniek maken. Denk bijvoorbeeld aan zorgzaamheid, vastberadenheid of flexibiliteit. We noemen die kwaliteiten ‘kernkwaliteiten’. Kernkwaliteiten zijn niet aangeleerd, maar maken deel uit van je persoonlijkheid. Ze zijn al in de kern aanwezig. Een kernkwaliteit kleurt je persoonlijkheid. Als je jouw kernkwaliteiten optimaal weet in te zetten, kun je veel bereiken zonder dat het je veel energie kost. Je doet immers precies dat, wat je goed kunt en wat in je aard ligt.

Kernkwadrantenmodel

Een kernkwadrant is een model waarin de kernkwaliteit van iemand in beeld wordt gebracht, samen met de eigenschappen en het gedrag dat verbonden is met deze kernkwaliteit.

Het kernkwadrantenmodel is ontwikkeld door de bedrijfskundige Daniel Ofman. Door jouw kernkwaliteiten uit te werken in zo’n kernkwadrant, ontdek je jouw kernkwaliteiten en krijg je inzicht in hoe je deze kernkwaliteiten effectief kunt inzetten.