Hoofdpijn

INDIVIDUELE CURSUS


Welkom

Welkom bij de cursus ‘Hoofdpijn’.

In de apotheek zie je dagelijks cliënten met hoofdpijnklachten. Gelukkig zijn deze klachten meestal gemakkelijk te verhelpen met een eenvoudige pijnstiller. Soms is er echter meer aan de hand.

Hoofdpijn kan zo hevig zijn, dat het normaal functioneren in de weg staat. Een arts kan dan passende medicatie voorschrijven. In de apotheek draag je zorg voor de uitgifte van deze geneesmiddelen.


Omdat hoofdpijn zoveel voorkomt, denken mensen vaak dat ‘het er nu eenmaal bij hoort’. Dat is echter een misvatting. Er is veel mogelijk om hoofdpijn tegen te gaan. Als apothekersassistent kun je je meerwaarde tonen voor de cliënt als dat nodig is door te verwijzen naar een arts, door het uitvoeren van medicatiebewaking en door goede voorlichting over hoe hoofdpijn zoveel mogelijk voorkomen kan worden.

E-boek en Drill

Deze cursus bestaat uit dit E-boek en een Drill. Een Drill is een set van digitale meerkeuzevragen die je na afloop van de cursus op je computer, laptop of mobiele telefoon kunt maken om je kennis te testen.

Veel plezier met deze cursus!