Jouw leerproces

Een nieuwe manier van werken betekent veranderen. En veranderen betekent leren. Om een goed leerproces te doorlopen heb je tijd nodig. Tijd om je die andere aanpak eigen te maken. Daarnaast zijn scholing, training en oefening belangrijk. Maar ook in de praktijk gaat je leerproces door. Er is immers altijd ruimte om nog beter te worden.

Kennis opdoen

Om te leren hoe je een farmaceutisch consult kunt voeren, moet je weten wat het precies is en wat er van jou wordt verwacht. Daarnaast is het belangrijk te weten waarom je gaat leren. Wat is het doel ervan? Wat levert het op voor de apotheek, maar ook voor jou?

Oefenen

Vervolgens moet je gaan leren hoe je een farmaceutisch consult kunt voeren. Je gaat oefenen. Eerst tijdens een training. Dan in de praktijk, onder begeleiding. Leren gaat het beste in kleine stappen. Geef duidelijk aan als je je overvraagd voelt, want dan kom je niet verder.

Reflecteren

Je krijgt het pas echt in de vingers als je ervaring opdoet met het voeren van consulten. Het zal steeds meer routine worden. Om te blijven leren is het belangrijk dat je blijft reflecteren op je eigen handelen.

Blijf jezelf afvragen:

  • Wat deed ik waardoor dit gesprek zo goed verliep?
  • Wat had ik anders kunnen doen zodat dit gesprek (nog) beter had kunnen verlopen?

Leer van elkaar

Bij gedragsverandering is leren van elkaar ongelooflijk belangrijk. Je leert het meest als je kijkt naar elkaars kwaliteiten. Zie jij wat een collega goed kan, dan kun jij daar zelf van leren door te kijken of jij daar wat van kunt overnemen.

Benoem jij de kwaliteit van je collega, dan stimuleer je je collega om die kwaliteit meer in te zetten.